Insecten uit de nood helpen is een zaak van lange adem. Juridische procedures kosten jaren. Campagnes om wet- en regelgeving verbeterd te krijgen idem. Een denk- en cultuuromslag bij bedrijven en consumenten vergt tijd. Je begrijpt, ook over 10 of 20 jaar is jouw steun nog steeds van groot belang. Voldoende reden om ons in jouw testament op te nemen. Dan weet je dat wij, namens u, op blijven komen voor de belangen van vlinders en bijen. Wil je een afspraak maken om de mogelijkheden te bespreken of wil je in eerste instantie meer, vrijblijvende, informatie ontvangen?

Hieronder vind je alvast essentiële informatie over nalaten aan Stichting Insecten in Nood.

Testament en notaris

Jouw nalatenschap aan een goed doel, zoals Stichting Insecten in Nood, moet je in een testament vastleggen. Regel je niets, dan gaat jouw erfenis naar jouw juridische erfgenamen (tot en met achterneven en -nichten) of uiteindelijk naar de staat. Een testament wordt opgesteld door een notaris. Die is verplicht om het vervolgens te registreren in het Centraal Testamentenregister. De notaris heeft de volgende gegevens nodig:

Statutaire Naam: Stichting Insecten in Nood
Kamer van Koophandel: 82349401
Kantoor houdende: Sportlaan 18A 5242CR Rosmalen

Er zijn twee mogelijkheden om jouw nalatenschap ten goede te laten komen aan het werk van Insecten in Nood. Je kunt nalaten via een erfstelling of middels een legaat.

Insecten in Nood als erfgenaam

Je hebt geen directe erfgenamen (bv. kinderen) of wilt directe erfgenamen slechts een deel van de erfenis doen toekomen. Dan benoem je Stichting Insecten in Nood tot erfgenaam voor jouw gehele nalatenschap of mede-erfgenaam voor een deel (percentage) daarvan.

Stichting Insecten in Nood als legataris

Misschien heb je al erfgenamen, maar wil je toch Stichting Insecten in Nood een deel van jouw nalatenschap doen toekomen. Omdat je bv. ook jouw kinderen en kleinkinderen een wereld vol insecten gunt. Dan kun je ons benoemen tot legataris, d.w.z. ons een bepaald bedrag uit jouw erfenis doen toekomen. Dit leg je in jouw testament vast. Vaak kan dit ook via een (goedkopere) officiële aanvulling op jouw testament, wat je ook via jouw notaris moet regelen.

Bijzondere mogelijkheden

Je kunt ook denken aan een bijzondere bestemming van jouw nalatenschap, bijvoorbeeld voor een speciaal project, een fonds op naam of prettige fiscale constructies (bv. vruchtgebruik). Dat leg je dan ook in jouw testament vast. Stichting Insecten in Nood denkt daarover graag met je mee.

Heb je al eens nagedacht over jouw executeur? Een executeur is iemand die jouw begrafenis regelt, en/ of jouw boedel verdeelt, alle administratie afhandelt met banken etc. Het is zeer aan te bevelen om op voorhand met jouw beoogd executeur contact op te nemen om daarover goede afspraken te maken. Als je Stichting Insecten in Nood tot (hoofd-)erfgenaam benoemt, kun je ons ook tot executeur benoemen. Dan zorgen wij ervoor dat jouw wensen worden uitgevoerd. Ook hiervoor geldt: wij komen graag met je in gesprek om jouw wensen te bespreken.

Ja, de insecten hebben mij nodig

Ik wil meer weten over nalaten aan Stichting Insecten in Nood. Neem contact met mij op.

"*" geeft vereiste velden aan

Geslacht*
Land
Als je ons jouw emailadres, telefoon, postadres etc. verstrekt gaan wij er van uit dat wij je via deze kanalen op de hoogte mogen houden van ons nieuws en andere onderwerpen. Je kunt altijd je voorkeuren wijzigen.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Back To Top