Veel gifstoffen die je binnen krijgt komen uiteindelijk vaak in je haren terecht (voor de duidelijkheid; niet altijd). Wil jij weten hoe het met jouw “gifgehalte” staat? Doe dan mee aan de Europese “haartest-actie”.

Vorige week is GoodFarmingGoodFood (GFGF) een Europese actie gestart om de belasting van de Europese burger met landbouwgif te meten (`Pesticide Checkup´). PAN Nl is voor Nederland de `focal point´. In het onderzoek wordt het haar van de deelnemers op 30 geselecteerde pesticiden die veel in de landbouw toegepast worden, geanalyseerd.
Op de website https://www.pan-netherlands.org/ kun je over de actie meer informatie vinden; er is o.a. een video en gegadigden kunnen via de website een test-kit bestellen. De testkit kost €15,- Daarvoor krijg je van het laboratorium een testkit met instructies om een haarmonster te nemen, materiaal om het monster zonder extra kosten naar het laboratorium te sturen, en er is een vragenlijst om in te invullen. Met behulp van de verkregen Code heb je ongeveer vanaf midden augustus online toegang tot de resultaten van je eigen haar. BEWAAR DUS DE CODE GOED!
Als iemand de campagne wil sponseren, dan kan er voor €135,- extra een test-kit besteld worden en de persoon krijgt een rapportje met de resultaten van haar/zijn haar toegestuurd. Dat geeft de mogelijkheid om meer monsters te analyseren.
Tot ongeveer eind juni kan een test-kit besteld worden. In oktober zullen de resultaten de nationale en Europese politici met extra acties en veel media aandacht overhandig worden.

Rechtenvrije foto van hippopx nr.150795

Back To Top